ONTDEK DE VOORDELEN VAN UITBESTEDEN

Het voeren van een salarisadministratie kost veel tijd, nauwkeurigheid, ervaring en kennis

U kunt het uzelf ook gemakkelijker maken. Door de salarisadministratie uit te besteden aan PHOCUS, bent u verzekerd dat deze accuraat, goed en op tijd wordt uitgevoerd! Wij zorgen voor de benodigde kennis, continuïteit en ervaring. En dat niet alleen, wij dragen ook zorg voor de loonstroken, mutaties, loonjournaalpost, loonaangiftes, jaaropgaven, rapportages, etc. Zo heeft u uw handen vrij en tijd voor de juiste focus op uw core business.

Het uitbesteden van de salarisadministratie is meer dan de mutatieverwerking overlaten aan een specialist

Waar het juist om gaat is het bijhouden van kennis en wijzigingen in arbeidsrecht, de fiscale- en sociale wetgeving en cao’s. Daarom is het een hele geruststelling als de specialisten van PHOCUS uw salarisadministratie overnemen en zorgen voor de correcte en tijdige afhandeling.

 

Neem contact op

 

Vier niveaus van uitbesteden voor uw salarisadministratie

 1. Online HR- en salarissoftware

U maakt gebruik van onze HR- en salarissoftware. De software is ISO-gecertificeerd en volledig beschikbaar als SaaS. en wij verzorgen het beheer.

U krijgt de beschikking over een moderne en bewezen omgeving, die geïntegreerd, flexibel en gebruiksvriendelijk is. Er zijn mogelijkheden voor selfservice-functionaliteiten voor medewerkers en managers, online salarisstroken en digitale dossiers, Werving en selectie, beoordelingen, competentie management, performance management, verzuim management, HR analytics en rapportages. U bent uitstekend uitgerust om het gehele HR- en salarisproces aan te sturen, mits er kennis is van een professionele salarisadministratie.

Wilt u zelf niet investeren in specifieke HR- en salariskennis dan is salaris serviceverwerking een optie.

 1. Salarisserviceverwerking

Wilt u niet zelf investeren in specifieke HR- en salariskennis, dan is salarisserviceverwerking een optie. Dit is een aanvulling op de SaaS-toepassing. U voert uw eigen salarisadministratie en besteedt de eindcontrole aan ons uit. Ook verzorgen wij de gehele output (salarisstroken, overzichten en rapportages), doen controles en beheren de software (SaaS).

U bent alleen verantwoordelijk voor het nauwkeurig vastleggen van de mutaties binnen de HR- en salarisadministratie en de planning van de uitbetalingen. De controle van de salarisverwerking en de bewaking van de kwaliteit van de salarisadministratie is geregeld met een ervaren salarisprofessional van PHOCUS.

Wilt u de salarisverwerking zelf uitbesteden dan is outsourcing geschikt.

 1. Outsourcing

Wilt u de salarisverwerking uitbesteden, kies dan voor outsourcing. Binnen het BPO-concept besteedt u het verloningsproces uit aan PHOCUS. Er is geen salariskennis meer nodig binnen uw organisatie. U beschikt over een salarisspecialist van PHOCUS, die de regie voert en met u samenwerkt.

U levert de mutaties op een vooraf afgesproken wijze en tijdstip aan. Dat kan binnen de SaaS-toepassing zijn of door aanlevering met digitale formulieren of op een andere afgesproken wijze. Voordat we de mutaties verwerken, bespreken we ze met u. Daarna vindt er een proefverloning plaats en is er ruimte voor correcties. Hierna worden de mutaties definitief verwerkt en staan de rapportages en dashboards voor u klaar. Het enige wat u nog hoeft te doen, is de betaling goedkeuren.

 1. Outsourcing on-site

Net als bij outsourcing besteedt u het verloningsproces uit aan PHOCUS. Bij outsourcing on-site bezoekt uw vaste HR- en salarisprofessional u op een vast moment op uw locatie.

Lees ook: Risico’s binnen de salarisadministratie

 

Neem contact op

 

Volg PHOCUS op Social Media:

 

Salarisadministratie mét HR-administratieve ondersteuning

PHOCUS biedt de mogelijkheid u te ondersteunen met HR-administratieve taken. Hierdoor wordt u geholpen bij het voeren van een perfecte HR administratie en HR beleid.

 • PHOCUS helpt u met:
 • Signaalfunctie met betrekking tot tijdelijke arbeidscontracten;
 • Signaalfunctie met betrekking tot aflopende contracten, zoals leasecontracten, certificaten, etc.;
 • Signaalfunctie met betrekking verjaardagen, jubilea, etc.;
 • Signaalfunctie met betrekking Poortwachter;
 • Registreren van het verzuim richting het Arboportal;
 • Aanleveren gegevens voor pensioenfonds;
 • Bruikleen administratie;
 • de HR Kalender;
 • etc;

Daarnaast bieden wij een app met de mogelijkheid tot Employee Self Service (ESS). Dat houdt in dat uw medewerkers zelf verlof kunnen aanvragen, gegevens kunnen wijzigen en loonstroken en jaaropgaven kunnen inzien en downloaden.

Salarisadministratie: ruim 20 jaar ervaring

De salarisadministrateurs van PHOCUS verzorgen al meer dan 20 jaar de salarisadministratie voor organisaties.  Organisaties die hun salarisadministratie uitbesteden krijgen meer vrijheid om zich op de bedrijfsvoering te richten. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat er speelt en helpen wij doelstellingen te realiseren. Met PHOCUS staat u er nooit meer allen voor!

Meer weten?

Wilt u meer weten over het uitbesteden van uw HR- en salarisprocessen? Neem vrijblijvend contact op met Roger Horz via 0172 – 51 99 00 of advies@phocus.nl.

 

Diensten en oplossingen van PHOCUS

Talent Search | Interim en Consultancy | Implementatie | Software HR en Salaris | Uitbesteden | Processen | HR- en Salarisscan

Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl