ONTDEK DE VOORDELEN VAN UITBESTEDEN

Uw HR- en of salarisadministratie uitbesteden? PHOCUS heeft dé oplossing!

Vindt u het steeds moeilijker om u te concentreren op taken die uw persoonlijke aandacht vereisen? Dan kunt u wat tijd vrijmaken door uw salarisadministratie uit te besteden aan PHOCUS. Bij onze payroll experts is uw administratie in goede handen.

 

Neem contact op

 

Voor elk van onze opdrachtgevers zit ons toegewijde team klaar, binnen het team heeft u een persoonlijk aanspreekpunt en weet u precies weet wie uw gegevens verwerkt. En u hoeft zich ook geen zorgen te maken waar die data terechtkomen: wij slaan de data veilig op conform de AVG richtlijnen.

Wij bieden salarisverwerking voor elk type organisatie en elk type cao.
Onze experts hebben ruime ervaring met salarisverwerking en diepgaande kennis van wet- en regelgeving. En uiteraard bepaalt u zelf wat u uitbesteedt en wat in eigen beheer blijft. Onze betrokken salarisexperts denken proactief met u mee om te bepalen wat de slimste aanpak is voor zowel de korte als de lange termijn.

PHOCUS verzorgt de salaris- en HR-administratie voor uiteenlopende bedrijven en organisaties. Van het opzetten van de systemen tot het uitvoeren van controles, het verwerken van loonaangiften en het uitgeven van loonstroken, wij doen het allemaal: wijzigingen verwerken, monitoren, rapporteren en advies op maat geven.

Waarom kiezen voor het uitbesteden van HR en salarisadministratie?ssc 4-Kostenbesparingen
– Door uw loonadministratie uit te besteden, kunt u tien tot veertig procent kosten besparen.- U heeft de regie!
– U bepaalt wat u uitbesteedt en wat in eigen beheer blijft.

Het enige contactpunt
U heeft één aanspreekpunt en een toegewijd team met het gevoel voor uw salarisadministratie.

Kwaliteit en continuïteit
Uw administratie is in handen van een solide, stabiel team van experts. Wij voldoen aan alle wet- en regelgeving en hanteren het vier-ogen-principe.

Datacenters conform AVG richtlijnen
PHOCUS huisvest de HR- en salarisadministratie binnen ISO gecertificeerde datacentra en geheel conform de AVG richtlijnen.

Meer tijd en ruimte voor strategische en tactische HR-doelstellingen!

Organisaties richten zich steeds meer op kernactiviteiten en besteden hun niet-kernwerkzaamheden uit. PHOCUS is gespecialiseerd in het overnemen van kennisintensieve en operationele HR- en salarisprocessen. Zo creëert u meer tijd en ruimte voor uw strategische en tactische HR-uitdagingen.

Uw HR- en salarisadministratie uitbesteden
PHOCUS neemt uw HR- en salarisverwerking graag geheel of gedeeltelijk van u over. Daarvoor gebruiken we uw of onze online HR- en/of salaris SaaS-omgeving.

 

Neem contact op

 

Vier Niveaus van uitbesteding

1 Online HR- en salarissoftware

U maakt gebruik van onze HR- en salarissoftware. De software is ISO-gecertificeerd en volledig beschikbaar als 100% SaaS. Wij verzorgen het beheer, zodat u geen zorgen heeft over:

 • Hard- en software
 • Beheer van standaard functionaliteit, -schermen, -velden en -rapporten
 • Upgrades
 • Cao’s
 • Wet- en regelgeving

U krijgt de beschikking over een moderne en bewezen omgeving, die geïntegreerd, flexibel en gebruiksvriendelijk is. Er zijn mogelijkheden voor selfservice-functionaliteiten voor medewerkers en managers, online salarisstroken en digitale dossiers, Werving en selectie, beoordelingen, competentie management, performance management, verzuim management, HR analytics en rapportages. U bent uitstekend uitgerust om het gehele HR- en salarisproces aan te sturen, mits er kennis is van een professionele salarisadministratie.

Wilt u zelf niet investeren in specifieke HR- en salariskennis dan is salaris serviceverwerking een optie.

2 Salarisserviceverwerking

Wilt u niet zelf investeren in specifieke HR- en salariskennis, dan is salarisservice verwerking een optie. Dit is een aanvulling op de SaaS-toepassing. U voert uw eigen salarisadministratie en besteedt de eindcontrole aan ons uit. Ook verzorgen wij de gehele output (salarisstroken, overzichten en rapportages), doen controles en beheren de software (SaaS).

U bent alleen verantwoordelijk voor het nauwkeurig vastleggen van de mutaties binnen de HR- en salarisadministratie en de planning van de uitbetalingen. De controle van de salarisverwerking en de bewaking van de kwaliteit van de salarisadministratie is geregeld met een ervaren salarisprofessional van PHOCUS.

Wilt u de salarisverwerking zelf uitbesteden dan is outsourcing geschikt.

3 Outsourcing

Wilt u de salarisverwerking uitbesteden, kies dan voor outsourcing. Binnen het BPO-concept besteedt u het verloningsproces uit aan PHOCUS. Er is geen salariskennis meer nodig binnen uw organisatie. U beschikt over een salarisspecialist van PHOCUS, die de regie voert en met u samenwerkt.

U levert de mutaties op een vooraf afgesproken wijze en tijdstip aan. Dat kan binnen de SaaS-toepassing zijn of door aanlevering met digitale formulieren of op een andere afgesproken wijze. Voordat we de mutaties verwerken, bespreken we ze met u. Daarna vindt er een proefverloning plaats en is er ruimte voor correcties. Hierna worden de mutaties definitief verwerkt en staan de rapportages en dashboards voor u klaar. Het enige wat u nog hoeft te doen, is de betaling goedkeuren.

4 Outsourcing on-site

Net als bij outsourcing besteedt u het verloningsproces uit aan PHOCUS. Bij outsourcing on-site bezoekt uw vaste HR- en salarisprofessional u op een vast moment op uw locatie.

Waarom uw HR- en salarisprocessen uitbesteden?

Organisaties die een of meerdere processen aan PHOCUS uitbesteden, geven aan dat zij de volgende voordelen ervaren:

 • Dankzij gespecialiseerde kennis altijd voldoen aan de actuele wet- en regelgeving
 • Continuïteit in het HR- en salarisproces (back-up via PHOCUS-specialisten)
 • Flexibiliteit (dienstverlening en FTE)
 • Schaalbare kosten en kostenreductie (voorspelbaar en schaalvoordelen)
 • Meer tijd voor andere HR- en salariszaken (strategisch en tactisch advies)
 • Minder operationele taken (meer controle op kwaliteit).

Lees ook: Risico’s binnen de salarisadministratie

Volg PHOCUS op Social Media:

 

 

Wat zijn uw uitdagingen?

 • Heeft u zorgen over de kwaliteit en/of continuïteit van uw HR- en salarisadministratie?
 • Is de HR-functie binnen uw organisatie aan het veranderen?
 • Overweegt u de salarisadministratie (verder) uit te besteden?
 • Wilt u een efficiëntere inzet van resources binnen uw HR-afdeling en salarisadministratie?
 • Wilt u meer aandacht voor flexibiliteit, efficiency en kostenbeheersing?
 • Zijn HR- en salaris procesoptimalisatie en e-HRM actuele topics binnen uw organisatie?
 • Wenst u helderheid qua kosten van uw HR- en salarisadministratie?

Meer weten?

Wilt u meer weten over het uitbesteden van uw HR- en salarisprocessen? Neem vrijblijvend contact op met Roger Horz via 0172 – 51 99 00 of advies@phocus.nl.

 

Diensten en oplossingen van PHOCUS

Talent Search | Interim en Consultancy | Implementatie | Software HR en Salaris | Uitbesteden | Processen | HR- en Salarisscan

Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl