Salarissen uitbesteden

SALARISADMINISTRATIE UITBESTEDEN

 

Duizenden Nederlanders ontvangen hun loonstrook via PHOCUS.

Een juist berekend salaris wat op tijd wordt betaald is een belangrijke plicht voor jou als werkgever. Daarom wil je dat de salarisadministratie zo min mogelijk tijd in beslag neemt en dat de kans op foutjes wordt gereduceerd tot een minimum. De oplossing voor jouw salarisadministratie software is dan ook PHOCUS Salaris. Met PHOCUS Salaris vereenvoudig je het proces, legt de verantwoordelijkheden neer waar ze horen en controleert met meer dan 100 logische audits automatisch of je geen fouten hebt gemaakt in je proces.

Als werkgever heb je altijd de keuze om de salarisadministratie helemaal zelf te doen, de salarisadministratie uitbesteden of om deze gedeeltelijk uit te besteden. In alle situaties ondersteunt de PHOCUS oplossing je en geniet je naast een efficiënt proces ook van de integratie een naadloze met de belastingaangifte, de administratie en een bankkoppeling voor de betaling van het salaris.

PHOCUS professionals

PHOCUS is volledig gespecialiseerd in de salarisadministratie. Wij beschikken over professionals die begrijpen wat het is om de salarissen te verwerken voor onze opdrachtgevers. Door de complexiteit van de Wet- en Regelgeving is het als HR-, Financieel professional of ondernemer niet makkelijk meer om alles bij te houden.

De eventuele aanwezigheid van een CAO of secundaire arbeidsvoorwaarden maakt het er ook niet makkelijker op. Het verwerken van de salarisadministratie is echter wel één van de belangrijkste administraties binnen uw onderneming, want een correcte loonstrook betekent rust op de werkvloer.

Onze jarenlange ervaring en betrokkenheid bij onze klanten maakt PHOCUS tot een geschikte kandidaat om uw salarisadministratie aan uit te besteden. Wij beschikken over de juiste kennis, software, ervaring èn de juiste mensen.

Salarisadministratie op maat

Onze salarisadministratie dienstverlening is gebaseerd op heldere afspraken en een persoonlijke samenwerking. U bepaalt welke werkzaamheden u uit handen wilt geven en welke werkzaamheden u in eigen beheer  wilt blijven doen. Door de nauwe samenwerking met uw vaste contactpersoon van PHOCUS bouwen we kennis- en ervaringsdossier op. Samen weten we precies wat er nodig is om salarisadministratie feilloos te voeren.

Knelpunten, verbeteringen en (wet-)wijzigingen zullen makkelijker zichtbaar worden en stellen ons in staat een oplossing te bieden, of advies te geven, die passend is binnen de salaris vraagstukken binnen uw onderneming. Tevens adviseren wij u omtrent fiscaal vriendelijke belonen, arbeidsrecht, CAO en andere salarisadministratieve aangelegenheden.

U heeft geen zorgen meer of de juiste percentages, inhoudingen en regelingen worden toegepast. Daar zorgen wij immers voor! Wij maken met u afspraken omtrent de periodieke verwerking. Dit kan uiteraard maandelijks of per 4-weken. Afhankelijk van uw behoefte ontvangt u alle relevante digitaal en deze is tevens altijd 24/7 voor u beschikbaar. Indien u wenst ontvangt u in eerste instantie de salarisstroken in een proefversie. Pas op het moment dat u akkoord bent worden de stroken definitief verwerkt. Salarisadministratie uitbesteden kan u dus behoorlijk wat tijd en geld besparen!

Onze werkwijze

Wij verzorgen voor u de complete salarisadministratie. Daarnaast kunnen wij onder andere de volgende taken voor u verrichten:

 • Meldingen aan diverse verzekeringsmaatschappijen en Arbodiensten;
 • Meldingen aan instanties als Belastingdienst en diverse pensioenfondsen;
 • Raadplegen overzichten en maken van diverse managementrapportages;
 • Signaleringen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter;
 • Proefberekeningen maken;
 • Digitale dossiervorming;
 • Verlof- en verzuimregistratie;
 • Export van gegevens naar Excel;
 • Diverse signaalmeldingen (zoals bijvoorbeeld CAO-verhoging, verjaardag of jubileum);
 • Gebruik van importbestanden met betrekking tot onder andere urenregistratie en nieuwe werknemers;
 • We verlenen toegang tot een uitgebreide HR-kennisbank

Onze salarissoftware is 100% Cloud, gecertificeerd, beveiligd met tweeweg authentificatie en 24/7 beschikbaar. Dit betekent dat u ook zelf bovengenoemde taken kunt verrichten. U ontvangt dan van ons een gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kunt u op elk gewenst tijdstip inloggen in onze gebruiksvriendelijke online salarissoftware.

U kunt de salarisadministratie in goed vertrouwen over laten aan onze ervaren salarisadministrateurs! Onze tariefstelling is gebaseerd op transparantie, dus geen ingewikkelde constructies. Voor het maken van een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij bespreken dan graag met u de mogelijkheden omtrent salarisadministratie uitbesteden, dit kan zowel telefonisch of tijdens een persoonlijk gesprek. U maakt uw wensen kenbaar, wij zorgen voor een oplossing op maat.

Neem contact op

Integratie met HRM

Maak de salarisadministratie een logisch vervolg van je HR-processen

De salarisadministratie van PHOCUS is volledig geïntegreerd met PHOCUS HR en PHOCUS HRM. Zo zijn de salarisprocessen een logisch gevolg van de HR-administratie. Allerlei handelingen die van invloed zijn op de HR administratie en de salarisverwerking, doet de medewerker zelf dankzij Employee Self Service (ESS). Zo worden bijvoorbeeld gewerkte uren of declaraties, na goedkeuring, direct verwerkt in de salarisadministratie. Ook processen als een bankrekening wijzigen, adres wijzigen, of een werkgeversverklaring opvragen kan de medewerker zelf regelen. Dit kan volledig automatisch, of met een tussenstap dat iemand anders deze moet goedkeuren. En om het helemaal gemakkelijk te maken kunnen contracten, overeenkomsten digitaal worden ondertekend en worden hierna automatisch opgeslagen in het juiste digitale dossier.

Beschikbaar op elk device

Alles in de pocket op jouw smartphone

Op jouw smart device regelen je medewerkers, manager en ook HR de belangrijkste HR- en salariszaken gewoon via een mobiel device.

 •  Mijn gegevens 
 • Declaraties 
 •  Loonstroken
 •  Urenregistratie
 •  Verlof
 •  Verjaardagen

Alles is volledig geïntegreerd met de PHOCUS HR- en salaris oplossing. Doordat jouw medewerker en manager zelf zijn of haar HR-zaken regelt, zijn mutaties sneller verwerkt en profiteer jij van een goede en gecontroleerde vastlegging.

Contact opnemen over de PHOCUS HR- en salaris oplossing

Wil je meer weten over onze PHOCUS HR- en salarisoplossing? Neem dan even contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Neem contact op

 

 

Volg PHOCUS op Social Media:

 

Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl