Samenwerking met PHOCUS toont ambitie Finse HR-cloudspecialist Sympa

Geplaatst op 02 April 2018

Samenwerking met PHOCUS toont ambitie Finse HR-cloudspecialist Sympa

Persbericht 25 februari 2013

Samenwerking met PHOCUS toont ambitie Finse HR-cloudspecialist Sympa

Sympa Oy, de Finse cloud-leverancier van hét internationale HR-systeem voor kleine en grote bedrijven, heeft een partnership gesloten met de PHOCUS, een aanbieder van professional services en HRM- en payroll-oplossingen. PHOCUS wil met de samenwerking inspelen op de vraag naar schaalbare, cloud-gebaseerde software voor bedrijven tussen de 50 en de 1500 werknemers die behoefte hebben aan flexibiliteit voor specifieke (internationale) HR-vraagstukken. Sympa, nummer 235 op de Europese Deloitte Fast 500 van 2012, zet met de samenwerking de opening van haar Nederlandse vestiging kracht bij door de PHOCUS aan te stellen als officiële sales- en implementatiepartner.

Sympa is sinds 2005 actief als cloud-leverancier van HR-oplossingen en bedient inmiddels 200 voornamelijk Finse bedrijven met werknemers in 45 landen wereldwijd. De komst van Sympa HR 100, de SaaS-variant voor de middenmarkt, was voor Sympa aanleiding om uit te breiden naar andere landen met vestigingen in Nederland, Zweden, Denemarken en Noorwegen. Het doel is om bedrijven in de zakelijke dienstverlening, ICT, financiële sector en de farmaceutische industrie met vestigingen in meerdere landen te overtuigen van de Sympa-way. Die houdt in dat bedrijven binnen een week ‘live’ zijn in al hun kantoren met een centraal beheerd HRM-systeem tegen lage instapkosten per gebruiker.

Sympa hanteert een indirect distributiemodel voor haar SaaS-dienst. Het bedrijf werkt samen met partners voor verkoop, implementatie en integratie van de dienst. Sympa zelf heeft een rijke functionaliteit voor HRM, HRD en werving & selectie. Veel complementaire systemen, zoals voor salarisadministratie, zijn echter vaak zeer lokaal en standaard ingericht. Om deze te integreren binnen het cloud-gebaseerde HR-systeem, moeten er API’s (application programming interface) gebouwd worden. Die zorgen ervoor dat de systemen met elkaar communiceren en data kunnen uitwisselen. PHOCUS is nu gecertificeerd partner van Sympa in Nederland en ondersteunt Sympa inmiddels een aantal maanden om de lokalisatieslag te maken met als direct resultaat een eerste gezamenlijke klant en geïnteresseerde bedrijven en organisaties.

Taina Sipilä, mede-eigenaar van Sympa, heeft zich in Nederland gevestigd om de uitbreiding gestalte te geven. Ze noemt de partnership met PHOCUS ‘een belangrijke mijlpaal’ in Nederland: “PHOCUS is een gerespecteerde partij in Nederland met veel positieve referenties door de gespecialiseerde aanpak en focus op salaris en HRM. Samen met hen kunnen we een compleet pakket aanbieden om HR-processen te automatiseren, inclusief de salarisadministratie. Zij herkennen de waarde van onze Sympa HR Cloud en ik ben dan ook overtuigd dat we samen succesvol zullen zijn.”

Roger Horz, directeur van PHOCUS ziet Sympa als een belangrijke schakel in hun dienstverlening. “We hebben de afgelopen jaren veel HRM-oplossingen geëvalueerd, die vrijwel allemaal of gericht waren op de Nederlandse markt, of onderdeel waren van een enterprise-systeem. Er was eigenlijk niets voor Nederlandse internationale bedrijven met 50 tot 1500 medewerkers. Met Sympa kunnen we hen nu wel een flexibel platform bieden, dat draait op een internationale database en waaraan via API’s eenvoudig lokale –salarissystemen gekoppeld kunnen worden. Harald Oostmeijer, Business Development Manager bij PHOCUS, vult aan: “Het is bovendien een HRM-oplossing, die zich al zeven jaar bewijst in de markt. Dat schept vertrouwen bij toekomstige klanten.”

Over Sympa Oy
Sympa is de Finse aanbieder van een zeer schaalbaar cloud-gebaseerd HR-platform. Sympa HR combineert de processen binnen human resources management (HRM), human resources development (HRD) en werving en selectie tot een logisch geheel. Hierdoor is de informatie altijd actueel en overal toegankelijk voor geautoriseerde personen. Sympa HR biedt daarnaast uitgebreide rapportagemogelijkheden voor een totaaloverzicht of diepteanalyse. De SaaS-dienst wordt wereldwijd gebruikt door 60.000 werknemers in 45 landen, verdeeld over 200 organisaties. Het hoofdkantoor van Sympa is gevestigd in Finland. Daarnaast zijn er vestigingen in Nederland, Zweden, Denemarken en Noorwegen. Voor meer informatie bezoekt u www.sympa.nl

Over PHOCUS
PHOCUS is dè specialist op gebied van salaris met een 360° visie. Vanuit het middelpunt salaris en belonen verzorgen wij continuïteit en kwaliteit op de HR, salaris of financiële administratie. Dit doen wij middels interimdiensten. Maar ook door doelgerichte consultancy en projectuitvoering. Voor specifieke vraagstukken als complete uitbesteding van de HR- / salarisadministratie, BPO / HR SSC transitiemanagement of HR Control hebben wij passende oplossingen ontwikkeld. Voor meer informatie bezoekt u www.phocus.nl

Bronnen:

Terug naar boven
Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl