Subsidie praktijkleren

Geplaatst op 26 June 2020

Aanvraag subsidie praktijkleren

Ook dit jaar kunnen bedrijven subsidie aanvragen als zij een leerplaats aanbieden, ook wel de Subsidieregeling praktijkleren genoemd. Met deze subsidie stimuleert de overheid werkgevers om praktijk- en werkleerplaatsen aan te bieden aan leerlingen en studenten.

De regeling biedt werkgevers een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van leerlingen en studenten. De subsidie kan oplopen tot € 2700 per praktijk- of werkleerplaats per schooljaar. Hoeveel subsidie je als werkgever ontvangt, hangt af van het aantal weken waarin de deelnemer praktijkbegeleiding kreeg in het school-/studiejaar. Dus ook wanneer een leerling is gestopt, kun je een tegemoetkoming in de begeleidingskosten aanvragen voor de begeleide weken. Erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunnen bovenop de gebruikelijke subsidie praktijkleren een extra subsidiebedrag aanvragen als zij een BBL-leerplek aanbieden. Deze subsidie gaat samen met andere subsidies.

De aanvraag van de subsidie kan na afloop van het begeleide jaar worden aangevraagd bij het RVO. De termijn voor de aanvraag voor het studiejaar 2019 – 2020 eindigt maandag 16 september aanstaande om 17:00 uur. Wacht niet tot het laatste moment met de aanvraag, maar doe dit zo snel mogelijk voor alle leerlingen die vanaf september 2019 begeleiding hebben gehad of nog steeds krijgen, om problemen te voorkomen.

Voorwaarden subsidie aanvraag

De voorwaarden voor de subsidie verschilt per onderwijsniveau. Uitgebreide voorwaarden voor de subsidie praktijkleren vind je hier. Het is noodzakelijk dat de werkgever tijdens de begeleiding van een leerling of student de gevraagde administratie zelf bijhoudt, bewaart en op verzoek kan verstrekken. Het RVO controleert of de werkgever aan alle voorwaarden voldoet.

Begeleidt jouw organisatie een leerling of student en ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor de subsidie? Wij verzorgen de volledige aanvraag en kunnen vooraf een controle doen of de administratie volledig is en helpen deze volledig te krijgen. Neem voor uiterlijk vrijdag 4 september 2020 contact met ons op door een mail te sturen naar salarisadministratie@phocus.nl.

 

Bronnen:

Terug naar boven
Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl