Verdachte transacties?

 

Criminelen worden steeds slimmer. Zij zullen zich voordoen als iemand die werkzaam is bij PHOCUS of bij één van onze subverwerkers. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail.

Om te bewijzen dat zij van PHOCUS of een sub verwerker zijn, zullen zij zoveel als mogelijk informatie over PHOCUS en subverwerkers gebruiken. Geen enkel middel zal hierbij overgeslagen worden. Laat u niet misleiden en trap er niet in.

Door met elkaar snel te reageren op verdachte transacties, kunnen we mogelijk criminele activiteiten in de kiem smoren. U vindt daarom onderstaand instructies wat u moet doen, als u te maken heeft met een verdachte transactie.

 

Telefonische benadering

 

Wanneer u telefonisch wordt benaderd door iemand die zegt dat hij of zij werkzaam is bij PHOCUS of een subverwerker en u kent deze persoon NIET persoonlijk, geef geen informatie door en neem direct telefonisch contact op met uw contactpersoon binnen PHOCUS om het hele verhaal te verifiëren. Toets hierbij letterlijk het telefoonnummer van PHOCUS in zoals dit op de website staat vermeld en gebruik niet het nummer dat bij het verdachte telefoongesprek eventueel zichtbaar is gemaakt. Het is namelijk mogelijk dat de naam van uw contactpersoon zichtbaar wordt gemaakt in het verdachte telefoongesprek, waardoor u denkt dat u door PHOCUS wordt gebeld.

 

Benadering per e-mail

 

Wanneer u een e-mail namens PHOCUS of een andere subverwerker krijgt, met de vraag om iets verdachts te doen of om op vreemde linken te klikken, die niet tot het domein van PHOCUS behoren, verzoeken wij u om deze e-mails niet te beantwoorden of op vreemde linken te klikken. Onze subverwerkers zullen nooit rechtstreeks contact met u opnemen. Mocht u zo’n e-mail krijgen, neem dan direct contact op met PHOCUS door het invullen van het onderstaande formulier of neem telefonisch contact op met het gebruikelijke nummer.

 

Verdachte meldingen in software

 

Wanneer u een verdachte melding vanuit de software krijgt, vragen wij u ons direct via de gebruikelijke kanalen – e-mail of telefoon – op de hoogte te stellen. Wij zullen direct voor u uitzoeken wat er aan de hand is.

 

Overige informatie

 

Wilt u meer weten over hoe criminelen te werk gaan, raadpleeg dan de website van de rijksoverheid of de website van fraudehelpdesk.nl.

Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl