Waarom kiezen voor uitbesteden?

 

De meest succesvolle bedrijven hebben één focus: het uitvoeren van hun kerncompetenties. Ook wel doen waar ze goed in zijn. Maar om als organisatie concurrenten voor te zijn en tevens een organisatie te zijn waar werknemers graag voor willen werken, moet elk aspect binnen de organisatie op orde zijn en vakkundig verlopen. Om de focus op kerncompetenties niet uit het oog te verliezen, kan het een strategisch slimme keuze zijn overige aspecten uit te besteden. Wij noemen 5 redenen waarom uitbesteden een strategisch slimme keuze is!

Bespaar kostbare arbeidsuren

HR- en salarisadministratie is tijdrovend en precisie is noodzakelijk: een simpele fout kan namelijk hoge kosten veroorzaken. De personeels- en loonadministratie moet ten alle tijden onder controle gehouden worden en dat vereist tijd en energie. Uitbesteden maakt het makkelijker om de salarisinformatie te ordenen en te stroomlijnen. De vereiste voorkennis is altijd aanwezig, zo voorkomen organisaties dat ze tijd verspillen aan het oplossen van problemen of het vinden van oplossingen voor fouten. De hoeveelheid papierwerk en overleggen binnen de organisatie worden gereduceerd, terwijl gegevens keurig worden bijgehouden. Tijd op de HR-afdeling kan worden gebruikt voor kernfuncties die strategisch belangrijker zijn voor uw bedrijf.

Geen risico op verlies interne salarisadministratie

Interne salarisadministrateurs kunnen hun baan elk moment opzeggen of uitvallen waardoor de kennis verloren gaat en continuïteit op het spel wordt gezet. Er gaan kostbare arbeidsuren verloren aan het inwerken van een nieuwe administrateur. Door uitbesteding hoeven organisatie zich over dit risico geen zorgen meer te maken en zijn ze altijd verzekerd van continuïteit.

Voorkom boetes

Het uitbesteden van personeels- en loonadministratie zorgt ervoor dat aan alle relevante overheidsvoorschriften wordt voldaan, subsidies en premies optimaal worden benut en dat belastingen volledig en op tijd worden betaald. Zonder de juiste kennis kunnen fouten ontstaan bij bijvoorbeeld het indienen van belastingaangiften. Dit kan leiden tot boetes of zelfs beschuldigingen van illegale activiteiten. Organisaties weten precies vooraf hoeveel het uitbesteden van de administratie gaat kosten. Dit betekent dat geld kan worden geïnvesteerd in andere competenties van de organisatie.

Geen onderhoudskosten

Wanneer interne salarisadministratie wordt gevoerd moet ook worden geïnvesteerd in betaalde software. Hierbij komen upgradekosten en het jaarlijks installeren van nieuwe regels en belastingtabellen op de systemen. Dit is een extra geld- en tijdrovende inspanning.

Administratie altijd van kwaliteit

Het uitbesteden van loon- en personeelsadministratie geeft toegang tot een professioneel team van specialisten die veel bestuderen en ervaring hebben opgedaan over wet- en regelgeving. Zij hebben kennis van de systemen, de nieuwste technologie en wet- en regelgeving. Door te kiezen voor uitbesteden hebben organisaties direct de juiste kennis in huis en wordt zorggedragen voor continuïteit en de kwaliteit.

Hogere werknemerstevredenheid

HR- en salarisadministratie en werknemerstevredenheid zijn nauw met elkaar verbonden.
Fouten binnen de administratie hebben een directe impact. Mensen krijgen te veel, te weinig of te laat uitbetaald of mutaties worden niet correct verwerkt wat voor ontevredenheid kan zorgen. Daarnaast zorgt aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers voor meer tevredenheid. Het bijhouden van deze administratiegegevens is daarom erg belangrijk.

Benieuwd wat wij voor jou organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Graag gaan wij een waardevolle samenwerking aan! 

Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl