Wij blijven doorwerken

Geplaatst op 23 March 2020

Wij zijn bereikbaar volgens de reguliere openingstijden en werken door tijdens de corona crisis. Wij volgen de overheidsmaatregelen en richtlijnen van het RIVM. Daarom werken we allemaal vanuit huis tot 6 april. Ook zijn afspraken geannuleerd en is ons pand vooralsnog tot 6 april gesloten voor bezoekers. Of wij langer dicht blijven en thuiswerken is afhankelijk van de berichtgeving van de overheid en het RIVM. Onze bereikbaarheid lijdt hier niet onder: wij zijn telefonisch bereikbaar, de email werkt en ons Service Center is beschikbaar.

In deze bijzondere tijden dragen wij ook graag ons steentje bij. Voor algemene vragen of vragen over specifieke situaties, waarbij je onze hulp kunt gebruiken, neem contact op met ons. Hieronder delen we tips voor de thuiswerkers:

Onze tips voor thuiswerkers:

  • Thuiswerken is altijd in opdracht van de werkgever.
  • Zorg voor goede medewerkerscommunicatie. Bel elkaar regelmatig in plaats van mailen, dit is veel slimmer en effectiever. Plan zo nu en dan een online meeting om elkaar up-to-date te houden van de werkzaamheden. Voorkom echter vergaderingen in grote groepen, maar blijf verbonden.
  • Maak een planning en duidelijke afspraken die iedereen altijd inzichtelijk heeft. Welke afspraken maken wij over hoe we werken? Wanneer spreek je elkaar? Wat gaat iedereen opleveren en wanneer?
  • Houd de vinger aan de pols en geef regelmatig een up-date over de stand van zaken.
  • Bied ondersteuning op afstand en wees beschikbaar voor zowel medewerkers als klanten. Dit geeft vertrouwen.
  • Creëer voor jezelf een thuiskantoor en houd je zoveel mogelijk aan het normale ritme. Wissel af in werk en houding voor meer concentratie. Moet je bellen? Ga staan of lopen; stukken lezen? Ga op een andere plek zitten; pak elk half uur wat te drinken; maak een lunchwandeling of ga een rondje hardlopen.
  • Wanneer je thuis werkt met machine werktuigen, gevaarlijke stoffen, blijft de werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid en kosten van de werkplek. Zorg dat je met je werkgever overeenstemt hoe en waar het werk wordt verricht.
  • Zorg er samen voor dat collega’s niet in een isolement raken: praat zo nu en dan informeel bij, drink samen virtueel koffie bij het begin van de dag of houd virtueel een lunch of vrimibo. Met andere woorden zorg goed voor jezelf en elkaar en stay safe!

We wensen iedereen veel succes in deze periode. Samen sterk!

Bronnen: -

Terug naar boven
Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl