De beste HR Podcasts

In een vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is, is het voor HR-professionals essentieel om op de hoogte te blijven van trends, nieuwe technologieën en best practices. Hoewel er wereldwijd veel waardevolle HR-podcasts beschikbaar zijn, bieden Nederlandse HR-podcasts unieke inzichten en praktische adviezen die specifiek inspelen op de Nederlandse arbeidsmarkt en cultuur. Hier zijn enkele van de beste HR-podcasts die elke HR-professional zou moeten beluisteren.

1. HR Podcast

De HR Podcast, gepresenteerd door Tom Haak en Kilian Wawoe, is een van de meest toonaangevende HR-podcasts van Nederland. Met actuele thema’s zoals thuiswerken, diversiteit, en leiderschap biedt deze podcast diepgaande interviews met HR-experts en professionals uit de praktijk. De focus ligt vaak op innovatie en de toekomst van werk, waardoor luisteraars inzicht krijgen in hoe ze hun HR-strategieën kunnen aanpassen aan een veranderende omgeving.

https://www.hrpodcast.nl/

2. People Power

People Power is een podcast die zich richt op het verbeteren van prestaties en motivatie van medewerkers. Gehost door Glenn van der Burg, behandelt deze podcast thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, leiderschap, en organisatieverandering. De afleveringen zijn rijk aan praktische tips en interviews met experts uit verschillende sectoren, waardoor je als HR-professional nieuwe ideeën kunt opdoen die direct toepasbaar zijn binnen je eigen organisatie.

https://peoplepower.radio/

3. Werken aan Nederland

Gehost door Rick van Baaren en Joost Hoebink, biedt Werken aan Nederland een diepgaande blik op de toekomst van werk en de rol van HR in een veranderende arbeidsmarkt. De podcast behandelt thema’s zoals digitalisering, duurzame inzetbaarheid, en de balans tussen werk en privéleven. De gesprekken met experts en denkers geven een frisse kijk op hoe HR-professionals zich kunnen voorbereiden op de uitdagingen van morgen.

https://podcastluisteren.nl/pod/Werken-aan-Nederland

4. All about HR

All About HR is een podcast en videoreeks van AIHR in Rotterdam. In deze podcast praat de gastheer met HR-experts, CHRO’s en thought leaders uit de branche, die inzichten delen over HR-praktijken en de veranderende wereld van werk. Elke aflevering biedt inspirerende gesprekken en frisse perspectieven op het gebied van HR.

https://www.aihr.com/all-about-hr-podcast/

5. MT Sprout HR podcast ‘De Werkprofessor’

Wendy van Ierschot, Founder en CEO van VIE People (interim HR professionals), heeft een toffe podcast met recente wetenschappelijke inzichten over het menselijke gedrag. We weten namelijk heel veel over het menselijke gedrag, maar gebruiken we deze kennis nauwelijks in het werkveld en op het gebied van HR.

https://mtsprout.nl/werk-leven/podcast-de-werkprofessor

Waarom Nederlandse HR-podcasts een must zijn

Uiteraard zijn er ook veel Engelse en Amerikaanse HR podcast maar de Nederlandse HR-podcasts onderscheiden zich door hun focus op lokale vraagstukken en trends binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze bieden niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische, toepasbare adviezen die specifiek relevant zijn voor professionals in Nederland. Van veranderingen in wetgeving tot culturele nuances op de werkvloer, deze podcasts helpen je om je HR-beleid en strategieën te optimaliseren.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar innovatieve ideeën voor personeelsbeleid, inzicht wilt krijgen in de laatste HR-technologieën, of inspiratie zoekt om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten, er is een HR-podcast die bij jou past. Door regelmatig naar deze podcasts te luisteren, blijf je als HR-professional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kun je jouw organisatie helpen om te floreren in een snel veranderende wereld.

Kennismaken?

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met ons op!

Waar kunnen we jou bij ondersteunen?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Recente kennisartikelen

Hoe werf je een interim salarisadministrateur?

Hoe werf je een interim salarisadministrateur? Heb jij een interim salarisadministrateur nodig? Ben je voor jouw organisatie op zoek naar een tijdelijke salarisadministrateur die...
Salarisadministratie Opdrachtgevers
Lees meer

Ontmoet PHOCUS: Innovatie en Expertise in HR en Salarisadministratie

‘PHOCUS MOET EEN NO-BRAINER ZIJN’ Roger Horz (rechts op de foto) en Jan Bosman (links op de foto) zijn sinds 1 januari 2024 compagnons...
Salarisadministratie Opdrachtgevers
Lees meer

Tips voor modern beoordelen

Hoe geef ik invulling aan mijn beoordelingsmethodiek De laatste jaren zie je met regelmaat berichten voorbij komen waarin organisaties het klassieke beoordelen willen afschaffen....
HR Professionals
Lees meer