Hoe werf je een interim salarisadministrateur?

Hoe werf je een interim salarisadministrateur?

Heb jij een interim salarisadministrateur nodig? Ben je voor jouw organisatie op zoek naar een tijdelijke salarisadministrateur die de verloning kan verzorgen? Ter vervanging van een collega die op zwangerschapsverlof gaat of omdat de salarisadministrateur enkele maanden nodig is voor een project? Hoe pak je de de werving van een interim salarisadministrateur aan?

De schaarste aan salarisadministrateurs

In Nederland zijn er grofweg 9 miljoen mensen aan het werk. Al deze mensen ontvangen iedere maand hun loonstrook van een salarisadministrateur. In totaal telt Nederland zo’n 19.000 salarisadministrateurs. Van deze 19.000 werken er zo’n 14.000 in vaste dienst en 5.000 als interim salarisadministrateur. Zodoende is er een grote schaarste aan interim- en salarisadministrateurs in vaste dienst. Dat heeft tot gevolg dat veel interim salarisadministrateurs slechts kort beschikbaar zijn. Of dat ze tijdens de afrondingsfase van de ene opdracht alweer in gesprek zijn met de volgende opdrachtgever.

Een strakke, doordachte tijdlijn, waarin kwaliteit, zorgvuldigheid en snelheid samen gaan

Vanwege de schaarste en grote vraag naar interim payroll professionals is het belangrijk om snel en zorgvuldig te handelen. Interim salarisadministrateurs hebben vaak meerdere procedures lopen. Hierbij kiezen ze vaak voor de opdracht waar het snelst een knoop wordt doorgehakt, in combinatie met de duur, de inhoud en het uurtarief van de opdracht. Het introduceren van kandidaten via een portal of een procedure met meer dan één gesprek, zijn om die reden vaak onrealistisch. Belangrijk om je als organisatie te realiseren: een snelle, concrete en heldere terugkoppeling na de kennismaking met de interim salarisadministrateur is dan ook essentieel in deze niche.

Samenwerken met een werving- en selectiebureau

Een werving- en selectiebureau voor interim payroll professionals kan je helpen bij het vinden van de juiste interim salarisadministrateur en het organiseren van een snelle goede procedure.  Zij hebben binnen deze schaarse doelgroep ervaring met het vinden van de juiste professionals die passen bij de opdracht en de organisatie. Bovendien beschikken bemiddelingsbureaus over een breed netwerk van interim salarisadministrateurs én weten ze hoe, wie en wanneer je deze het beste kunt benaderen. Zo helpen de werving- en selectiebureaus je aan de interim payroll professional die het beste bij de opdracht past. Ze kijken of de betreffende professionals beschikbaar zijn, of de professionals op korte termijn kan starten, over de juiste werkervaring beschikken en kennis hebben van de software waarmee gewerkt wordt binnen jouw organisatie.

PHOCUS Interim

PHOCUS Interim beschikt over veel ervaring in het vakgebied salarisadministratie, uitstekende en actuele kennis van de arbeidsmarkt en een groot netwerk van interim payroll professionals. We beschikken over een database van interim salarisadministrateurs die we al ruim 20 jaar uitbreiden. Jaarlijks organiseren we uiteenlopende kennis- en social events en brengen we een actualiteitenmagazine uit voor salarisadministrateurs. Onze eigen payroll consultants zin NIRPA gecertificeerd. Door deze persoonlijke en kennisgerichte aanpak onderhouden we nauwe banden met alle interim professionals en weten we wanneer ze beschikbaar zijn voor een nieuwe opdracht!

Hoe PHOCUS de werving en selectie van interim salarisadministrateurs aanpakt

Wil je graag meer weten over de manier waarop PHOCUS de werving van salarisadministrateurs aanpakt? Hoe wij de juiste interim salarisadministrateur voor jouw organisatie kunnen vinden? En hoe we ons netwerk van interim salarisadministrateurs al 20 jaar lang uitbreiden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend (advies)gesprek. PHOCUS leert jou graag kennen!

Kennismaken?

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met ons op!

Waar kunnen we jou bij ondersteunen?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Recente kennisartikelen

De beste HR Podcasts

In een vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is, is het voor HR-professionals essentieel om op de hoogte te blijven van trends, nieuwe technologieën en...
HR Professionals
Lees meer

Ontmoet PHOCUS: Innovatie en Expertise in HR en Salarisadministratie

‘PHOCUS MOET EEN NO-BRAINER ZIJN’ Roger Horz (rechts op de foto) en Jan Bosman (links op de foto) zijn sinds 1 januari 2024 compagnons...
Salarisadministratie Opdrachtgevers
Lees meer

Tips voor modern beoordelen

Hoe geef ik invulling aan mijn beoordelingsmethodiek De laatste jaren zie je met regelmaat berichten voorbij komen waarin organisaties het klassieke beoordelen willen afschaffen....
HR Professionals
Lees meer