De reden waarom werknemers hun baan opzeggen

Geplaatst op 16 January 2020

Het zijn niet alleen de salarissen of de arbeidsvoorwaarden. De grootste reden waarom werknemers opstappen is het gebrek aan loopbaanontwikkeling. In feite zou 82% van de werknemers hun baan opzeggen door deze kwestie dan voor hun salaris.

Online bron CareerAddict.com heeft in 2019 bijna 1.000 werknemers ondervraagt, om zo bedrijven een idee te geven van wat hun werknemers zou kunnen overtuigen om een andere werkgever te zoeken. Respondenten noemden drie belangrijke factoren:

1. Gebrek aan loopbaangroei
2. Laag salaris
3. Geen salarisverhoging

Het verlangen naar loopbaanontwikkeling lijkt door alle werknemers te worden gedeeld, ongeacht hun leeftijd. De meerderheid van de respondenten waren Millennials en Generation Z-werknemers (67%). De resultaten waren echter voor alle leeftijdsgroepen gelijk.

 

Spijt van carrièreswitch?

Onderzoekers onderzochten ook werknemers die hun werkgever al hadden verlaten: 35% zei dat ze het niet erg zouden vinden om terug te gaan naar het bedrijf als ze een beter salaris of een hogere functie zouden krijgen. Over het algemeen zei echter slechts 18% van de werknemers dat ze spijt hadden dat ze hun baan hadden opgezegt.

“We wilden echt ontdekken wat werknemers precies over de rand duwde,” zei Christopher Thoma, projectmanager bij CareerAddict. “Onze bevindingen waren behoorlijk fascinerend, waaruit bleek dat het moderne personeelsbestand complexer is dan ooit, waarbij werktevredenheid en progressie van cruciaal belang zijn.”

 

Bronnen: HCAMAG.com

Terug naar boven
Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl