Een HR systeem werkt!

Geplaatst op 23 August 2023

Het is moeilijk om een exact percentage te geven voor de administratieve verlichting, er wordt geschat in een range tussen 45 en 75%, die een organisatie kan ervaren bij het gebruik van een HR-systeem, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals de omvang van de organisatie, de complexiteit van HR-processen en de mate van automatisering die het systeem biedt. In sommige gevallen kan de administratieve verlichting aanzienlijk zijn, terwijl het in andere gevallen misschien wat beperkter is.

Directe voordelen van een HR-systeem, zoals PHOCUS HR Cloud:

1. Tijdsbesparing: Het automatiseren van repetitieve taken, zoals het bijhouden van personeelsgegevens, loonadministratie en verlofregistratie, bespaart aanzienlijk tijd voor HR-medewerkers.

2. Nauwkeurigheid en foutenreductie: Een HR-systeem minimaliseert menselijke fouten die kunnen optreden bij handmatige gegevensinvoer, waardoor de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de gegevens worden verbeterd.

3. Efficiëntie: Met geautomatiseerde workflows kunnen processen sneller worden afgehandeld, waardoor de algemene efficiëntie van de HR-afdeling wordt verhoogd.

Indirecte voordelen van een HR-systeem, zoals PHOCUS HR Cloud:

1. Verbeterde focus op strategische taken: Doordat HR-medewerkers minder tijd besteden aan administratieve taken, kunnen ze zich meer richten op strategische HR-initiatieven, zoals talentontwikkeling en het verbeteren van de werknemerservaring.

2. Betere besluitvorming: Het HRIS biedt toegang tot relevante en actuele gegevens, waardoor HR-managers data gestuurde beslissingen kunnen nemen en strategische inzichten kunnen verkrijgen.

3. Verhoogde medewerkerstevredenheid: Een self-service optie voor medewerkers stelt hen in staat om hun gegevens zelf te beheren, verlof aan te vragen, enzovoort, wat hun betrokkenheid en tevredenheid kan vergroten.

Het gebruik van een HR-systeem biedt dus zowel directe als indirecte voordelen, die bijdragen aan een efficiëntere en effectievere HR-afdeling en organisatie als geheel.

#HR #Salaris #workflow #declaratie #digitaal #automatiseren #efficiënt #tijd #kosten #besparen #PHOCUS #HRcloud

Bronnen:

Terug naar boven
Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl