Pilot Generieke Werkgeversvoorziening

Geplaatst op 09 March 2020

Sinds 1 maart 2020 kunnen werkgevers een nieuwe subsidie aanvragen om werkplekken geschikt te maken voor potentiële werknemers met een arbeidsbeperking. 

De arbeidsbeperkte hoeft dus niet al in dienst te zijn op het moment van de subsidieaanvraag. In deze Pilot Generieke Werkgeversvoorziening zijn de voorwaarden voor het ontvangen van zo’n subsidie dus soepeler dan voorheen. De subsidie kan aangevraagd worden toten met 31 december 2020

De werkgever moet daarbij de intentie hebben om één of meerdere mensen met een vergelijkbare beperking in dienst te nemen en duurzame werkgelegenheid voor 3 jaar aan te bieden. De werknemer moet bij de start van de pilot wel in beeld zijn bij de werkgever, maar hoeft nog niet in dienst te zijn. Organisaties kunnen subsidie krijgen voor duurdere en meer vernieuwende voorzieningen, omdat zij deze voor meerdere werknemers kunnen aanvragen.

Voor het ontvangen van de subsidie gelden de volgende voorwaarden:

  • UWV heeft bij de werknemers een arbeidsbeperking vastgesteld.
  • De voorziening is noodzakelijk.
  • De voorziening kost minimaal € 22.689 en maximaal € 1.000.000.
  • De werkgever moet in de 3 jaar dat de proef duurt minimaal één werknemer in dienst hebben voor wie de aanpassing noodzakelijk is.
  • Die werknemer heeft een arbeidsovereenkomst voor minstens 6 maanden.
  • De werknemer heeft de voorziening nodig om te kunnen werken.
  • Het mag niet gaan om een WSW-dienstverband.

 

De proef duurt tot en met 31 december 2023. In die periode zal het UWV door middel van onder meer bedrijfsbezoeken en interviews met werkgevers de proef evalueren en organisaties zijn verplicht om aan deze evaluatie mee te werken. UWV  gaat bekijken of dankzij deze pilot meer werknemers met een beperking aan het werk komen én blijven.

Bronnen: Rendement

Terug naar boven
Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl