POP-Een Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Geplaatst op 12 November 2020

Juist in deze periode van verplicht thuiswerken moeten leidinggevenden oog houden op hun medewerkers en hun persoonlijke ontwikkeling binnen de organisatie. Door het verplichte thuiswerken kan het zijn dat bepaalde werknemers minder goed presteren of dat ze doelen uit het oog verliezen omdat bijvoorbeeld bepaalde werkzaamheden op de schop liggen.

 Om de discipline en motivatie van werknemers vast te houden, is het belangrijk dat werknemers de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontwikkelen, hun vaardigheden aan te scherpen en hun ambities waar te maken. Daarnaast is gebleken dat werknemers die zichzelf willen ontwikkelen en daarvoor de handvatten, ruimte en faciliteiten krijgen, gelukkiger zijn. Als werkgever moet je het ontwikkelen stimuleren en faciliteren. Het is namelijk niet alleen goed voor je werknemers, maar ook voor de toekomst van het bedrijf. Dit kan door middel van een persoonlijk ontwikkelingsplan. 

Een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)

Een POP is een plan, uitgewerkt door werkgever en een werknemer, waarin staat hoe een werknemer zich in zijn huidige functie of nieuwe functie gaat ontwikkelen. Middels dit plan werkt een medewerker op een gestructureerde manier aan zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. In dit plan worden schriftelijke afspraken gemaakt over het ontwikkelingstraject.

Veel organisaties passen competentiemanagement toe. Een vergelijkbare methode om de kennis, vaardigheden en het gedrag van werknemers in kaart te brengen

Een POP zal bijdragen aan de duurzame, mobiele inzetbaarheid van een medewerker en het werkplezier vergroten. Het voorkomt een werknemer vastroest in een functie, slecht of minder gaat presteren of ergens anders een nieuwe uitdaging gaan zoekt.  

Benieuwd hoe je een POP opstelt? Je ziet het in ons POP-stappenplan

De PHOCUS HR Cloud heeft een geïntegreerd ontwikkelingsprogramma, waarin een functieprofiel, POP-formulieren, gesprekscyclus en feedback kan worden bijgehouden. Benieuwd naar de mogelijkheden van onze HR -software? Of hulp nodig bij het opstellen van complete personeelsdossiers, coaching- en ontwikkeltrajecten, functioneringsgesprekken of andere HR-vraagstukken? Neem contact op met onze HR- specialisten! 

 

Bronnen:

Terug naar boven
Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900
advies@phocus.nl