Zo optimaliseer je jouw LinkedIn Profiel als salarisadministrateur (Inclusief praktische tips!)

Wist je dat recruiters en managers vaak eerst je LinkedIn-profiel bekijken voordat ze
contact opnemen? Als salarisadministrateur wil je opvallen, maar hoe zorg je ervoor dat jouw profiel echt impact maakt? Ontdek hoe je dit kunt doen met behulp van onderstaande tips!

Gebruik cijfers en resultaten
Als salarisadministrateur maak je impact met je cijfers en resultaten. Denk bijvoorbeeld aan processen die je hebt geoptimaliseerd of kostenbesparingen die zijn doorgevoerd. Wat was het effect hiervan en welke percentages kan je aan deze resultaten hangen? Een organisatie krijgt meteen een beter beeld van jouw behaalde resultaten en de impact in je rol.

Geef een duidelijke omschrijving van je functie
De invulling van je rol als salarisadministrateur kan erg verschillend zijn per organisatie, daarom heeft men vaak niet direct een goed beeld van wat je rol precies inhoudt. Daarom de taak aan jou om helder uit te leggen waarom jouw werk cruciaal is voor een goed draaiende organisatie. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw werkzaamheden duidelijk en relevant zijn voor een breder publiek. Zo zou je bijvoorbeeld als kopregel kunnen schrijven: Salarisadministrateur | Gespecialiseerd in procesoptimalisatie en AFAS of Interim Payroll Specialist | NMBRS Expert.

Laat zien welke salarissoftware je beheerst
Werkgevers en recruiters zoeken salarisadministrateurs die direct aan de slag kunnen met hun systemen. Veel software systemen zijn in de basis hetzelfde, maar kennis van en ervaring met het systeem waarmee gewerkt wordt blijft altijd hoog op de wensenlijst van opdrachtgevers staan. Vermeld daarom expliciet met welke salarissoftware je ervaring hebt, zoals:

  • AFAS
  • Loket
  • NMBRS
  • SAP
  • RAET/Youforce
  • ADP

Heb je naast operationele kennis en vaardigheden ook aanvullende activiteiten verricht zoals implementaties, vernoem deze dan ook! Voeg deze tools toe in je samenvatting en vaardigheden, zodat je sneller wordt gevonden door bedrijven die met deze systemen werken.

Je foto is je eerste indruk die LinkedIn leden van jou zien
Het is van belang dat je een zakelijke, professionele profielfoto gebruikt. Je toekomstige werkgever wil nu eenmaal graag een indruk krijgen van jou als persoon. Besteed ook aandacht aan je kopregel, dit is eigenlijk een korte pitch waarin het voor recruiters of managers direct duidelijk is wat je nu doet en je ervaring ligt.

Blijf jezelf ontwikkelen en laat dit zien
Blijven leren is essentieel, vooral in de salarisadministratie, waar wet- en regelgeving en software constant veranderen. Heb je onlangs een certificaat behaald of een training afgerond? Zorg ervoor dat dit goed zichtbaar is op je cv en LinkedIn-profiel. Hiermee toon je aan dat je je vak bijhoudt en actief investeert in je professionele groei. Zoals bijvoorbeeld het behalen van certificaten van PDL of VPS.

Met de juiste voorbereiding en presentatie van jouw LinkedIn profiel val je op in de markt. Heb je nog vragen of wil je dat wij meekijken met je profiel en je helpen aan een passende opdracht? Neem contact met ons op!

Kennismaken?

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met ons op!

Waar kunnen we jou bij ondersteunen?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Recente kennisartikelen

Hoe de 30%-regeling voor expats verandert: belastingwijzigingen voor 2025 en 2027

Als salarisadministrateur of internationale payroll specialist ben jij vaak degene die expats ondersteunt bij hun belastingvoordelen in Nederland. De 30%-regeling, die de mogelijkheid biedt...
Salarisadministratie Professionals
Lees meer

Vakantieplanning voor salarisadministrateurs: zonder stress op reis!

Als salarisadministrateur weet je als geen ander hoe strak de deadlines in de salarisverwerking zijn. De loonstroken moeten op tijd de deur uit, de...
Salarisadministratie Opdrachtgevers Professionals
Lees meer

AWf-premie 2025: Hoe beïnvloedt de nieuwe 30 %-regeling jouw salarisadministratie?

Vanaf 2025 wordt de 30%-herzieningsregeling voor de lage AWf-premie aangepast, wat gevolgen heeft voor werkgevers die vaste contracten aanbieden. Wij hebben hieronder op een...
Salarisadministratie Professionals
Lees meer