Topprioriteit HR-professional van werving naar behoud

Behoud van personeel wordt voor HR-professionals aandachtspunt nummer 1

Werkgevers gaan zich het aankomende jaar bovenal richten op bijscholing en behoud van personeel in plaats van het werven van nieuw personeel. Dat stelt het onderzoeksrapport HR-Trends 2019-2020 van adviesbureau Berenschot.

 

Afgelopen week kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek  met cijfers: In het eerste kwartaal van 2019 waren er gemiddeld 88 vacatures per 100 werklozen. Het aantal vacatures nam toe, terwijl het aantal werklozen afnam. Ook het aantal banen is verder gestegen in het eerste kwartaal. De werkloosheid is daarmee lager dan het laagste punt voor de economische crisis in 2008. Maar toch is dat niet hetgeen wat de prioriteit moet hebben voor de afdeling Human Resources volgens het rapport. In 2019 zal het vinden van personeel in 2019 nog belangrijk zijn, maar daarna schuift het behouden van personeel naar voren. Het is voor het eerst in vijf jaar volgens het onderzoek dat dit volgens HR-professionals aandachtspunt nummer 1 is. Doordat er in 2020 minder krapte op de arbeidsmarkt wordt verwacht is het natuurlijk ook logisch dat HR-medewerkers zich weer op andere zaken kunnen gaan richten.

 

Scholing

Een van de maatregelen die Hans van der Spek van Berenschot noemt om personeel te binden, is scholing.De komende twee jaar staan bij bedrijven aanvullende arbeidsvoorwaarden of medewerkerstevredenheidsonderzoeken ook op de agenda volgens het trendrapport. Ondanks deze groter wordende focus heeft 22 procent van de bijna 2000 ondervraagden respondenten nog géén aanvullende initiatieven genomen om mensen te binden aan de organisatie.

Van der Spek benadrukt dat het werven van personeel niet geheel verdwijnt. ‘In sectoren als onderwijs, maar ook ICT en de bouw blijft het waarschijnlijk lastig om mensen te vinden.’ Tegelijkertijd kunnen zaken als scholing, wat medewerkers motiveert en voorbereid op een toekomst vol automatisering, juist bijdragen aan het vinden van het juiste personeel.

Personeel aantrekken

Overigens betekent de verwachtingen voor aankomend jaar niet dat bedrijven geen problemen meer zullen ondervinden bij het aantrekken van nieuw personeel. Dit zal naar verwachting zelfs lastiger worden dan voorheen. Binnen de sector onderwijs zijn de wervingsproblemen momenteel het grootst, met 83%. De bouwsector en de gezondheidszorg volgen op de voet met ieder 80%. Voor volgend jaar is het vooral die laatste sector die problemen verwacht op het gebied van werving: 86%. Ook met betrekking tot behoud van medewerkers verwacht 66% problemen in de gezondheidszorg, het openbaar bestuur 51% en de sector informatie en communicatie 50%.

Over het onderzoek

Het jaarlijks terugkerend HR-trendonderzoek is in februari-maart 2019 gehouden onder 1.949 HR-professionals in Nederland. Het onderzoek is een initiatief van Performa Uitgeverij uitgevoerd door Berenschot, met ondersteuning van AFAS Software. ‘HR Trends’ is het grootste jaarlijkse onderzoek onder HR-professionals in Nederland.

 

Kennismaken?

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met ons op!

Recente kennisartikelen

Wat doet de salarisadministrateur wanneer de cao verandert?

Wat doet de salarisadministrateur wanneer de cao verandert? In de salarisadministratie veranderen de regels vaak, vooral die van de cao. Als salarisadministrateur rust de...
Salarisadministratie Opdrachtgevers
Lees meer

De belangrijke invloeden van EVC- en BIG-registratie binnen salarisadministratie

De belangrijke invloeden van EVC- en BIG-registratie binnen salarisadministratie Salarisadministratie is in elke sector belangrijk, in de zorgsector specifiek speelt het een cruciale rol....
Salarisadministratie Opdrachtgevers Professionals
Lees meer

De bijzonderheid van meerdere dienstverbanden tegelijkertijd

De bijzonderheid van meerdere dienstverbanden tegelijkertijd In de salarisadministratie zijn er diverse vakgebieden, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en details. Een van de...
Salarisadministratie Opdrachtgevers
Lees meer